Zorgeloos en veilig online reserveren
 Persoonlijke klantenservice
 Groot aanbod in binnen- en buitenland

Belangrijke informatie- Meest gestelde vragen vakantie-met-hond.be

Wie zijn wij?

Vakantie-met-hond.be is een website van A Vakanties uit Nederland.

A Vakanties heeft een aanbod van ruim 100.000 vakantiehuizen, groepsaccommodaties, chalets, boerderijen, appartementen en villa's. Ongeveer 20.000 van de accommodaties zijn huisdiervriendelijk.

A Vakanties heeft 20 unieke websites.

Zie voor de websites die onder A Vakanties vallen: www.a-vakanties.nl

Hoe lang bestaan wij al?

A Vakanties bestaat sinds 2008. We zijn begonnen met één website en we hebben er nu 20.

In welke landen hebben wij vakantie accommodaties waar honden zijn toegestaan?

Indien u een vakantie met uw honden wilt boeken dan is dat bij ons mogelijk in nagenoeg alle vakantielanden van Europa. U kunt bij ons een honden-vakantiehuis boeken in onder andere België, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen en Portugal.

Van wie zijn de vakantiehuizen en groepsaccommodaties op onze websites?

De vakantiehuizen en groepsaccommodaties op onze websites zijn eigendom van particulieren en bedrijven. A Vakanties bezit dus zelf geen accommodaties maar bemiddelt voor reisorganisaties en huizenaanbieders. Deze aanbieders zijn de verhuurders.

Wat gebeurt er als u een vakantiehuis via www.vakantie-met-hond.be boekt?

Indien u een vakantiehuis met hond via deze website boekt, krijgt u van ons automatisch een bevestiging dat u een aanvraag voor de huur van het betreffende huis, bungalow of appartement gedaan hebt.
U krijgt vervolgens van de betreffende huizenaanbieder per e-mail bericht of de huur van het vakantiehuis definitief is en ontvangt van deze een huurovereenkomst, de huurvoorwaarden en een factuur voor betaling.

Nadat u de factuur volledig voldaan hebt, ontvangt u van de aanbieder het adres van het vakantiehuis, de contactgegevens van de huiseigenaar en de routebeschrijving naar de geboekte woning.

Wanneer betaalt u de huur van het vakantiehuis?

Indien u via één van onze websites een vakantiehuis hebt gehuurd, dient u binnen enkele dagen een gedeelte van de huursom aan te betalen en het restant van de huursom uiterlijk 6 weken voor vertrek te betalen.

De borgsom dient u meestal bij aankomst van de vakantiewoning aan de betreffende huiseigenaar te betalen.
​Bij sommige accommodaties moet de borgsom van te voren betaald worden. Als dat het geval is, staat dat in de huisomschrijving en in de boekingsbevestiging vermeld.

Bent u verplicht om schoonmaakkosten te betalen?

Indien u een vakantiehuis met honden huurt, bent u meestal verplicht om een bedrag voor schoonmaakkosten te betalen. Dit bedrag vindt u in de categorie bijkomende kosten. U mag het vakantiehuis dus niet zelf schoonmaken. De gedachte hierachter is dat de huiseigenaar er voor volgende huurders 100 % zeker van moet zijn dat de accommodatie goed, volledig en op tijd is schoongemaakt. En zeker als een vakantiehuis gehuurd is geweest door vakantiegangers met honden is een professionele schoonmaak noodzakelijk.

Welke huizenaanbieders zitten in ons aanbod?

A Vakanties doet alleen maar zaken met betrouwbare huizenaanbieders zoals Bungalownet, Belvilla, Novasol, Interhome, Roompot en andere betrouwbare organisaties. 

Hoeveel honden zijn er in de vakantiehuizen toegestaan?

In onze vakantiehuizen zijn 1,2, 3, 4 of 5 honden toegestaan. In een aantal huizen zijn 5, 6 of zelfs 7 honden toegestaan.

Naast ons aanbod huisdiervriendelijke vakantiehuizen , beschikken wij over een aanbod particuliere en op honden afgestemde vakantiehuizen waar maximaal 7 tot 8 honden toegestaan zijn.
Indien u interesse hebt in een hondvriendelijke vakantiewoning, kunt u ons mailen via info@vakantie-met-hond.be

U kunt dan aangeven voor welke periode u op zoek bent naar een hondvriendelijke vakantiewoning of bungalow, met hoeveel personen u bent en naar welk land u op vakantie wilt gaan.

Zijn er ook last minute vakantie aanbiedingen met hond?

Wij hebben regelmatig last minute aanbiedingen met hond. Indien u op zoek bent naar een last minute met hond, bezoek dan ook eens onze website www.lastminutevakantiehuizen.com