Het grootste aanbod hondvriendelijke vakantiehuizen van Europa
Voor een perfecte en betaalbare vakantie met uw hond.
Tot 5 honden welkom!
Zoek op plaatsnaam of huiscode

Uw persoonlijke
reisadviseur:

Jolien Huijgen

Contact

A Vakanties websites


Honden Foto

Wij steunen Hulphond.nl


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam
E-mailadres  
ster Voeg deze website toe
aan uw favorieten


Vakantie met hond in Scandinavië

Vakantie met hond in Denemarken, Zweden, Noorwegen? 5.000 vakantiehuizen honden welkom.
www.vakantiewoning-zoeken.nl

Deze website wordt duurzaam gehost

vakantie met hond –tips-

Indien u met uw honden op vakantie gaat, kunnen de volgende tips u op weg helpen.

Tip 1

Indien u met uw hond of honden op vakantie naar het buitenland gaat, is het verstandig om te informeren naar de regels die er voor honden in het buitenland gelden. Zie LICG.

Zo zijn bepaalde hondenrassen in het buitenland verboden, zijn er soms aanlijngeboden en is een Europees Dierenpaspoort bijna altijd verplicht. Ook moeten honden geregistreerd, gechipt en ingeënt zijn. Bij het verkeersbureau of ambassade van het betreffende vakantieland kan men u informeren over de regels voor een vakantie met honden. Uw dierenarts is meestal op de hoogte van de verplichte inentingen, registratieplicht en andere relevante zaken.

Indien u de regels in acht neemt, gaat u beter voorbereid met uw hond op vakantie.

Tip 2

Indien u een vakantie met honden wilt boeken en kiest voor een vakantiehuis, chalet of bungalow in België of elders in Europa, probeer dan een hondvriendelijke accommodatie met goed omheinde tuin of terrein te boeken. Uw honden kunnen dan heerlijk loslopen en u heeft zelf dan ook een extra ontspannen vakantie met uw honden. Op deze website staan tientallen vakantiehuizen vermeld met goed omheinde tuin of terras. U kunt ook op deze speciaal geselecteerde vakantiehuizen zoeken en selecteren.

Hieronder vindt u een overzicht van vakantiehuizen met hond die over een omheinde tuin beschikken.
Tevens vindt u hier vakantiehuizen met hond die in de categorie aanraders vallen.

Vakantiehuizen omheinde tuin en aanraders. 

Tip 3

Bij een groot aantal van onze hondvriendelijke accommodaties is er een ( digitaal) gastenboek aanwezig. Indien u een aantrekkelijk vakantiehuis op onze website gezien hebt, klik dan eerst op "meer informatie" en dan op "gastenboek".

In een gastenboek schrijven gasten van een bepaalde vakantiewoning na het verblijf in die woning hoe ze deze ervaren hebben. Dit kan positief maar ook negatief zijn. Een gastenboek geeft altijd een goed beeld van een bepaalde accommodatie en de omgeving. En soms kom je als potentiële gast ook wat te weten over de gastvrijheid van de beheerders of eigenaren van het vakantiehuis.

Lees zeker bij een vakantie met honden het gastenboek goed door. Er staan ook vaak tips in over losloopgebieden voor honden, hondenstranden, zwemmogelijkheden voor de hond, winkelmogelijkheden, tips over de omgeving en andere waardevolle informatie.

U vindt in een gasten boek ook vaak informatie over honden vakantieparken.

Tip 4

Het aanbod vakantiehuizen waar 3 of meer honden zijn toegestaan, is op deze website relatief beperkt. Toch staan er op deze website vakantie-met-hond.be meer dan 1.000 vakantiewoningen waar 3 of meer honden zijn toegestaan.

Indien u meer dan 3 honden hebt, is de volgende informatie belangrijk voor u. Wij hebben namelijk, naast het aanbod huisdiervriendelijke vakantiehuizen op deze website, nog een aanbod vakantiehuizen,bungalows en chalets waar meer dan 3 honden toegestaan zijn. Het gaat hier om een aanbod hondvriendelijke accommodaties van particulieren en afhankelijk van de accommodatie zijn er hier zelfs 7 a 8 honden per vakantiehuis toegestaan.

De eigenaren van deze particuliere vakantiehuizen hebben vaak zelf honden en hebben vaak de regel " hoe meer honden, hoe gezelliger het is".

Indien u een vakantiehuis zoekt voor meer dan 3 honden, stuur ons dan een mailtje met de periode waarin u met vakantie wilt, het land, het aantal personen en het aantal honden dat mee gaat op vakantie. U krijgt van ons dan bericht welke particuliere vakantiehuizen er beschikbaar zijn voor een heerlijke vakantie met uw honden.

Mail naar: info@vakantie-met-hond.be

Tip 5

Wilt u tijdens uw vakantie met uw honden korte of lange wandelingen gaan maken? Zorg er dan voor dat u voordat u met uw honden op vakantie gaat, voldoende oefent met uw hond(en). Wandel regelmatig en frequent en voer de afstand die u met uw honden wandelt, in kleine stapjes,op. Honden zijn wat wandelen betreft, net mensen. Als een ongetrainde hond plotseling veel en vaak moet wandelen, kan die geblesseerd raken, net zoals een mens.

Tip 6

Indien u met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk dat de hond in de auto een plek heeft waar hij rustig kan liggen, dat u regelmatig stopt onderweg en de hond voldoende drinkt. Zorg er vooral voor dat uw hond niet oververhit raakt en geef uw hond een schaduwplek in de auto.

Een hond die niet voldoende drinkt kan uitdrogen met alle gevolgen van dien.

Zorg er ook voor dat de hond bij plotseling remmen niet door de auto geslingerd wordt. Bij kinderen is het verplicht om ervoor te zorgen dat zij bij een botsing of een noodstop op hun zitplaats blijven en daardoor minder kans op letsel hebben. Bij dieren is dit echter niet verplicht. Maar waarom zou u voor uw hond niet zelf zorgen voor extra veiligheid in de auto? Er zijn speciale veiligheidsgordels, benches of een afscheiding tussen de achterbank en voorkant van de auto te koop. Bovendien kan zo ook voorkomen worden dat uw hond zelf onverwachts de auto uit kan.

Tip 7

Teken kunnen erg gevaarlijk zijn voor honden. Ze kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken en uw hond verzwakken. Een vakantie met honden kan heel vervelend worden als teken vrij spel krijgen.

Klik hier om alles over teken en de bescherming tegen teken te lezen

Tip 8

Een vakantie met honden vergt een heel andere voorbereiding dan een vakantie zonder honden. Er is tijd nodig voor de noodzakelijke inentingen en eventuele training van de hond. Het dierenpaspoort en de registratie moet in orde zijn en uw hond moet aan het vervoer per auto wennen indien u met de auto op vakantie gaat. Daarnaast is het verstandig om het vakantiehuis met hond faciliteiten zo vroeg mogelijk te boeken omdat dan de diverse mogelijkheden om een echt hondvriendelijk vakantiehuis met omheinde tuin te huren, het grootst zijn.

Plan uw vakantie met hond daarom minimaal een aantal maanden van tevoren.